Pečeme Vám do noty ...
chléb, rohlíky, koláče... prostě samé dobroty
Speciální pšenično-žitný chléb s obsahem Nopalové mouky (mouka z opuncií - kaktusů, která obsahuje tzv. houbovitou vlákninu, řadu vitamínů, minerálů a aminokyselin). Díky vlastnostem Nopalové mouky zůstává tento chléb delší dobu vláčný a má delší trvanlivost.
Sladový chléb jako z časů bavorského krále Ludvíka II. Chléb s výjimečným charakterem
– se silnou rustikální kůrkou, šťavnatou střídou, dlouhou vláčností a s velmi výraznou sladovou chutí a vůní.
Obsahuje špaldovou mouku, celozrnnou špaldovou mouku, slad a šrot.
Žitno-pšeničný chléb
Do těsta jsou přimíchána Chia semínka (3,5%)
Chia jsou semínka šalvěje hispánské, která znali již Aztékové, pro něž byla s kukuřicí, fazolemi a amarantem základem jídelníčku.
I v současnosti je chia semínko jako potravina vysoce ceněno pro vysoký obsah vlákniny a nenasycených mastných omega-3 kyselin. Je zdrojem vápníku, draslíku, obsahuje i fosfor, zinek a magnesium. Je bohaté na vitaminy skupiny B, vitamin A, C a E a je také bohatým zdrojem bílkovin.
Bochníky pastýřského chleba se pečou naskládané těsně u sebe podobně jako buchty, takže jsou hranaté a zboku nemají propečenou kůrku. Díky tomu se v peci nevysuší a střídka zůstane dlouho vláčná. Právě takový chléb si s sebou brali pastýři vysoko do hor - aby jim dlouho vydržel, než se zase vrátí se stádem zpět do údolí.
Obsahuje drcený kmín, koriandr, fenykl