Pečeme Vám do noty ...
chléb, rohlíky, koláče... prostě samé dobroty
V našem rodinném pekařství pro Vás pečeme už přes 30 let a pořád nás to baví. K životu přistupujeme s humorem a nadsázkou, k práci zcela vážně, zodpovědně a s láskou. Věříme, že je to na našich výrobcích znát.
Jak to všechno začalo...
Na začátku byl mlsný jazyk. Roku 1991 si dva kamarádi koupili ke svačině rohlíky v bufetu na rohu ulice T.G.M. v Chocni. Pečivo nebylo nic moc, a v tom se z hecu zrodil nápad: „Ty, Milane, nezačnem konečně v tý Chocni píct kloudný rohlíky?“ „Ty, Karliku, to by nebylo špatný…“ A tak to vlastně začalo.
Pánové v "sametově-porevolučním ovzduší" neměli od slov daleko k činům, a tak ještě tentýž rok postavili malé pekařství na zahradě jednoho z nich a rozjeli výrobu.
Tím odstartoval nekončící maraton hledání nej-nej-nej: nejlepších surovin, dodavatelů, receptů, strojů, zaměstnanců, postupů... a ruku v ruce s tím důraz na kvalitu, chuť a čerstvost - samozřejmě, o to se snaží všechny pekárny. My ale máme ještě něco navíc. Poznáte to, když si kousnete? :-)
Naše priority:
čerstvost a trvanlivost
- harmonogram pečení uzpůsobujeme tomu, aby se do prodejen pečivo dostalo co nejčerstvější: stejný druh pečiva pečeme i několikrát denně. Nedopékáme ani nerozpékáme zmrazené polotovary, jejichž čerstvost je relativní. U našeho pečiva máte jistotu, že je čerstvé, i když není zrovna teplé a navíc Vám vydrží měkké a chutné až několik dnů.
pestrý sortiment
- vedle stálé škály klasických oblíbených výrobků neustále průběžně obměňujeme nabídku speciálních výrobků. Celý sortiment zahrnuje přes 150 druhů výrobků
pružnost výroby
- dokážeme pružně reagovat na požadavky zákazníků, po domluvě upečeme i atypické výrobky dle konkrétního přání (ukázky viz fotogalerie)
ruční výroba
- největší podíl má a nadále bude mít ruční práce, takže každý výrobek je vlastně originál
Výroba
Důraz klademe na poctivé složení receptur a s tím spojenou dobrou a výraznou chuť a vláčnost, takže si na našem pečivu pochutnáte i poté, co vychladne a ztratí křupavost. K výrobě používáme klasickou pekařskou technologii, ale největší podíl má stále ruční práce.
Výrobu jsme zahájili v roce 1991 v dvousměnném provozu s 12 zaměstnanci. V současné době u nás pracuje 25 stálých zaměstnanců.
Historie firmy v datech
říjen 1991 - zahájení výroby (Pekařství "Lifka & Mrázek")
1993 - rozchod společníků, změna názvu firmy na "Karel Lifka - Pekařství u Lifků"
1995 - zahájen třísměnný provoz
1996 - vybudování sila na mouku a rozšíření skladu a zázemí, zřízení parkoviště před pekárnou s firemní prodejnou
1997 - povodeň (Tichá Orlice, na jejímž břehu pekařství stojí, nám tehdy protekla sklepy i výrobnou. Způsobená škoda přesáhla tři čtvrtě milionu korun, rekonstrukce zahrnovaly generální opravy téměř všech strojů, opravy vzedmutých podlah v suterénu a celkový úklid a desinfekci všech prostor. Do úklidových prací se spontánně zapojili všichni zaměstnanci. Především díky jejich obětavosti jsme výrobu obnovili za pouhých 8 dnů.
2001 - nákup 2. pece, zvětšení firemní prodejny
2002 - přestavba zázemí firmy dle norem EU
2004 - přístavba 2. dílny (pro speciální výrobky a vývoj nových výrobků)
2008 - otevření 2. firemní prodejny v Chocni
2011 - změna práv. statusu firmy na s.r.o. - změna názvu na "Pekařství u Lifků s.r.o."
2012 - spuštění webových stránek :-)
2020 - do firemních prodejen jsme zavedli terminály pro příjem platebních karet